CONFERINTA “MEDIEREA – DE LA TEORIE LA PRACTICA”

           In data de 28 februarie 2014, Asociatia Centrul de Mediere Constanta organizeaza Conferinta “Medierea – de la teorie la practica”. Evenimentul se va desfasura in municipiul Constanta, la Hotel Ibis, Sala Prestige, intre orele 12:00 – 16:15. 


          Conferinta isi propune sa lanseze un dialog interprofesional care sa aduca lamuriri privind aspect concrete din practica medierii, cum ar fi:

– Avantajele medierii pentru judecatori, avocati si justitiabili

– Procedura informarii obligatorii privind avantajele medierii

– Taxele de timbru aplicabile in materia medierii

– Procedura desfacerii casatoriei si acordul de mediere

– Asigurarea interesului superior al copilului la desfacerea casatoriei, prin acordul de mediere

– Autentificarea acordului de mediere


          Evenimentul aduce la un loc mediatori, magistrati, juristi, notari si reprezentanti ai Serviciului Autoritatii Tutelara si Protectia Copilului care vor fi invitati la dezbateri interactive pe temele anuntate.


          Participarea este gratuita, iar pentru mediatorii participanti se acorda 2 puncte de formare profesionala continua. 


           Fondata in anul 2007, Asociatia Centrul de Mediere Constanta reuneste mediatori autorizati din judetele Constanta si Tulcea, cu scopul promovarii, sprijinirii si practicii medierii, precum si popularizarii acestei proceduri in Romania. Asociatia Centrul de Mediere Constanta si-a propus sa sprijine pregatirea la un standard ridicat a membrilor sai pentru a deveni un etalon de calitate, iar profesionistii sa vada in promovarea medierii o vocatie. Astfel, mediatorii din cadrul asociatiei au luat parte la cursuri de dezvoltare profesionala, la seminarii de lucru pentru perfectionarea tehnicilor de mediere si au primit certificari international de la organizatii de renume: The Lord Slynn of Hadley European Law Foundationa de la Londra si Serviciul Federal de Mediere si Conciliere din Washington D.C., Statele Unite ale Americii.

Leave a Reply