Cum de a preveni stop cardiac ?

Se crede că atacurile de cord sunt asociate doar cu bărbații mai în vârstă, dar această boală lovește aproape un milion de oameni în America în fiecare an. Tinerii bărbați și femei sunt la fel de vulnerabile la obtinerea stop cardiac. Femeile ar trebui să fie conștiente de factorii care accelerează riscurile de a avea un stop cardiac. Furnizorul de îngrijire a sănătății vă poate ghida despre modalitățile de a minimiza riscurile. Aspirina este foarte populară ca medicament preventiv pentru descurajarea coagulării vaselor de sânge.

Reduce șansele de a avea un accident vascular cerebral sau atac de cord, dar poate crește riscurile, cum ar fi sângerarea stomacului. Aspirina poate fi administrată în doze mici. Toate femeile ar trebui să consulte furnizorii de asistență medicală, care trebuie să vă evalueze șansele conform graficelor de predicție a riscurilor și să vă informeze despre strategiile preventive.

Este mai bine să fiți pregătiți în caz de urgență

1Prin urmare, toate femeile trebuie să participe la clasele CPR autorizate pentru a oferi prim ajutor victimelor. În fiecare an, peste 2.000 de copii și adolescenți mor în SUA din cauza stopului cardiac brusc (SCA). Multe dintre aceste decese pot fi prevenite dacă copiii și părinții recunosc semnele timpurii de avertizare ale SCA și solicită asistență medicală înainte de apariția unei crize. Stopul cardiac brusc apare atunci când inima se oprește brusc și neașteptat din cauza unei anomalii a impulsurilor sale electrice. Acest ritm anormal poate duce la tremurarea rapidă a inimii fibrilație ventriculară sau la lipsa bătăilor inimii asistolă.

Victoria Vetter, MD, MPH, cardiolog în centrul Cardiac și Director Medical al programului Youth Heart Watch la Spitalul de copii din Philadelphia( CHOP) și Zane Schultz, coordonator de program al programului Youth Heart Watch, detaliază semnele și simptomele de avertizare ale stopului cardiac brusc.

Un copil care suferă un stop cardiac brusc își pierde cunoștința, nu mai respiră sau respiră și nu mai răspunde, eventual cu mișcări de agitare (asemănătoare convulsiilor). CPR și utilizarea unei defibrilări externe automate (AED) în două până la cinci minute de la eveniment poate preveni întreruperea fluxului sanguin către creier. Semne și simptome de avertizare . În jumătate din toate cazurile de stop cardiac brusc, semnele și simptomele de avertizare sunt prezente în prealabil. Dar prea des sunt ignorate sau înțelese greșit. Părinții și copiii trebuie să fie conștienți de aceste semne și simptome și să solicite imediat asistență medicală atunci când apar.

Curse de ritm cardiac sau palpitații cardiace

2Curse de ritm cardiac sau palpitații cardiace. Amețeli sau ușurință, în special cu exerciții fizice. Leșin inexplicabil repetat. Leșin când este excitat, speriat, în timpul exercițiului sau imediat după exercițiu. Convulsii în timpul sau imediat după exercițiu
Durere toracică sau disconfort cu exerciții fizice. Dificultăți excesive de respirație sau oboseală neobișnuită în timpul exercițiilor fizice (care nu au legătură cu astmul. În plus, există anumiți factori sau predispoziții genetice care pot crește riscul unui individ de a SCA indiferent dacă au simptome sau nu. Acestea includ.

Un membru al familiei cu leșin sau convulsii recurente inexplicabile. Un membru al familiei care a murit subit înainte de vârsta de 50 de ani sau un istoric familial de moarte subită inexplicabilă a sugarului, înec sau accidente inexplicabile de autovehicule. Antecedente familiale de boli cardiace sau anomalii, cum sunt boala coronariană, tulburări de ritm cardiac inclusiv sindromul QT lung sau sindromul Brugada, defecte cardiace congenitale, insuficiență cardiacă sau cardiomiopatie (dilatată sau hipertrofică. Antecedente personale de boli cardiace congenitale sau dobândite sau anomalii. Consumul de droguri, cum ar fi cocaina, inhalanții ilegali, drogurile “recreative” sau clubul.
Suspectați o SCA? Ce poți face.

Dacă copilul dvs. are oricare dintre semnele de avertizare de stop cardiac brusc, faceți o întâlnire imediată cu medicul pediatru sau duceți copilul la un departament de urgență dacă tocmai a apărut simptomul. Dacă copilul dumneavoastră are oricare dintre factorii de risc ereditari sau de stil de viață pentru SCA, adresați-vă medicului pediatru pentru o trimitere la un cardiolog pediatru. Cardiologul poate efectua un examen cardiac amănunțit asupra copilului dvs. și vă poate recomanda pașii următori, care ar putea include monitorizarea regulată, modificările stilului de viață, inițierea medicamentelor sau alte intervenții.

Îngrijorările ar putea face diferența între viață și moarte

3Conștientizarea de către familia dvs. a semnelor de avertizare SCA și capacitatea copilului dvs. de a le recunoaște și de a veni la dvs. cu îngrijorări ar putea face diferența între viață și moarte.O dietă sănătoasă este o parte importantă a unui stil de viață sănătos al inimii. Alegeți o varietate de fructe, legume și cereale; jumătate din boabele dvs. ar trebui să provină din produse din cereale integrale. Alegeți alimente cu conținut scăzut de grăsimi saturate, grăsimi trans și colesterol. Alegerile sănătoase includ carne slabă, păsări de curte fără piele, pește, fasole și lapte și produse lactate fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi.

Alegeți și preparați alimente cu puțin sodiu (sare). Prea multă sare vă poate crește riscul de hipertensiune arterială. Studii recente arată că în urma abordărilor dietetice pentru a opri hipertensiunea arterială (DASH) planul de alimentație poate scădea tensiunea arterială.Alegeți alimente și băuturi cu conținut scăzut de zahăr adăugat. Dacă beți băuturi alcoolice, faceți acest lucru cu moderatie.

Scopul pentru o greutate sanatoasa de ședere în cadrul nevoilor zilnice de calorii. Echilibrați caloriile pe care le luați cu caloriile pe care le utilizați în timp ce faceți activitate fizică. Fii cât de activ fizic poți.Unii oameni ar trebui să primească sfaturi medicale înainte de a începe sau de a crește activitatea fizică. De exemplu, discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți o problemă de sănătate cronică (în curs de desfășurare), sunteți pe medicamente sau aveți simptome precum dureri în piept, dificultăți de respirație sau amețeli. Medicul dumneavoastră vă poate sugera tipuri și cantități de activitate fizică care sunt sigure pentru dumneavoastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*