Protejați-vă articulațiile pe măsură ce îmbătrâniți

Dar articulațiile dvs. merită atenție cu mult înainte de a provoca disconfort continuu. “Prevenirea este într-adevăr cel mai bun medicament atunci când vine vorba de dureri articulare”, spune medicul de Medicină Sportivă Dominic King, DO. Având grijă de articulații devreme poate ajuta la atenuarea o serie de probleme care altfel s-ar putea ciuma pe măsură ce îmbătrânești, probleme care ar putea avea un impact profund nu doar asupra mobilității, ci asupra sănătății tale generale.

Iată cinci sfaturi pentru a vă proteja articulațiile  și cartilajul care le susține pe măsură ce îmbătrâniți.Fumatul și consumul de tutun sunt factori de risc pentru orice, de la probleme cardiovasculare la cancer. Fumatul vă poate împiedica și articulațiile.

Prevenirea este într-adevăr cel mai bun medicament

1Deoarece fumatul crește inflamația în tot corpul, poate face mai greu pentru corpul tău să se recupereze și să se vindece de o vătămarespune dr.King. Evident, nu este ușor să renunți la fumat pentru totdeauna. Dar luați în considerare acest lucru: în opt ore de la renunțare, nivelul de monoxid de carbon din sânge revine la normal și nivelul de oxigen din sânge crește.

Dacă vă gândiți să renunțați, planificați-vă din timp și căutați sprijin pentru a vă crește șansele de succes. Înlocuiți băuturile energizante și sifonul cu apă. Apa reprezintă aproximativ 80% din cartilajul corpului (țesutul conjunctiv flexibil care vă amortizează articulațiile). Dacă nu rămâneți bine hidratat, corpul dvs. va trage apă din cartilaj și din alte zone, spune dr.King, ceea ce vă poate face rău articulațiilor. Sfatul lui: înlocuiți sodă și băuturi energizante cu apă. Acest lucru vă va ajuta să vă hidratați mai bine articulațiile și inima.

Nu sunteți sigur cât de multă apă ar trebui să consumați? Ascultați indiciile corpului: asigurați-vă că aveți apă disponibilă în orice moment. Când vă simțiți sete, beți. Și creșteți hidratarea pe vreme caldă și când faceți exerciții fizice. Nu lăsați kilogramele în plus să vă suprasolicite articulațiile.

Îmbinările dvs. sunt menite să susțină o anumită forță

2Articulațiile tale sunt menite să susțină o anumită cantitate de forță, spune dr.King. Dacă sunteți supraponderal sau subponderal, probabil că puneți mai mult stres pe articulații decât vă dați seama.Dacă sunteți supraponderal, fiecare kilogram suplimentar de greutate pe care îl purtați adaugă 20 până la 39 de kilograme de forță la fiecare genunchi”, spune el. “Dacă sunteți subponderali, vă lipsește volumul muscular pentru a vă menține articulațiile puternice și stabile. În cazul în care greutatea dumneavoastră nu este în cazul în care doriți să fie, înrola un medic sau dietetician ajutor în găsirea unui plan de alimentatie sanatoasa, care lucreaza pentru tine.

Luați în considerare o abordare precum dieta mediteraneană, care include un amestec consistent de fructe și legume, precum și cereale integrale și grăsimi sănătoase. Acest lucru poate ajuta la reducerea inflamației și, de asemenea, vă poate proteja inima, spune dr.King. Acest lucru poate provoca probleme, deoarece sărind peste încălzirea dvs. vă poate pune articulațiile la un risc mai mare de încordare și supraîncărcare, spune el.

Menținerea unei greutăți sănătoase

3Exercițiile fizice regulate vă pot îmbunătăți, de asemenea, șansele de a menține o greutate sănătoasă. Favoritele Dr. King pentru reducerea greutății articulațiilor includ. Mersul cu bicicleta. Pilates.
Înot. Mersul pe jos în capătul superficial al unei piscine. Mersul pe o banda de alergare fără înclinație. Yoga. Dacă sunteți nou să faceți exerciții fizice, este mai bine să lucrați cu un terapeut fizic. El sau ea se poate asigura că sunteți suficient de sănătos structural pentru a tolera exercițiile fizice, întotdeauna încălziți-vă și răciți-vă
“O mulțime de oameni merg direct de la serviciu la sală”, spune dr.King. “Înainte de a-și întinde mușchii și de a-și încălzi articulațiile, ajung chiar pe banda de alergare.

Pentru cele mai bune rezultate, exercițiile de încălzire și răcire ar trebui să dureze aproximativ cinci minute. Lucrați cu aceiași mușchi pe care îi veți folosi în timpul exercițiilor fizice, dar într-un ritm mai lent. Încălzirea este deosebit de importantă pe măsură ce îmbătrânești; articulațiile mai vechi sunt adesea mai puțin rezistente, spune dr.King.

Întinderea dinamică este o modalitate deosebit de bună de a se încălzi înainte de activitate, deoarece imită mișcarea pe care o veți face cu exerciții fizice, cum ar fi pendulurile picioarelor sau lungile de mers pe jos. Aceste întinderi cresc, de asemenea, fluxul de sânge către mușchi, ceea ce reduce rezistența și crește flexibilitatea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*